Archief 2015

PLOEGENTIJDRIT DRONTEN (officieus NK bedrijventeams)

26 september 2015 (verslag)

Tijdens het officieuze NK voor bedrijventeams in Dronten behaalde het tijdrijders team Zundert een bronzen medaille. De wedstrijd vond plaats tijdens het NCK (Nederlandse Club kampioenschap). Tijdens het NCK strijden alle wielerverenigingen van Nederland om de hoogste eer. Het was er dus super druk met heel veel teams van nieuwelingen, junioren, dames en amateurs met profs. Met de bus van de hoofdsponsor op vijftig meter van de start, was het voor de mannen van TTZ genieten om op een wedstrijd van zo’n hoog niveau aanwezig te mogen zijn. De teamprestatie was prima. Sterke maar korte aflossingen zorgden ervoor dat het tempo hoog bleef. Als gevolg van een klein misverstand tussen twee renners, moest er een lossen op zeven kilometer voor de finish. De overige vijf bleven goed samen werken wat een derde eindtijd opleverde. Met deze goede prestatie werd het seizoen 2015 voor TTZ afgesloten.  

 

PLOEGENTIJDRIT ACHTMAAL

19 juli 2015 (verslag)

Na een viertal mooie BWF koersen die tijdens het wielerspektakel werden verreden, was het de beurt aan de tijdrijders met een ploegentijdrit. Altijd indrukwekkend om te zien hoe deze renners en rensters een gigantisch tempo kunnen ontwikkelen en het publiek hiermee vermaken. Voor de renners die niet over het echte tijdrijdersmateriaal beschikken was er de zogenaamde “funklasse”. Hier mocht enkel worden deelgenomen met de ‘gewone, standaard’ racefiets. Hier bleek het team van de Tourmalet uit Baarle-Nassau de snelste. In de klasse “TT special” ging de winst  naar het Belgische ‘Speedmasters TTT’. Met een gemiddelde van 47,5 km per uur bleven ze slechts 3 seconden voor op ‘CT de Bananas’, eveneens uit België. Plaats drie was voor TT Smits uit Gilze die de plaatselijke favorieten van TTZ Sauna Diana 6 seconden voor bleef. Team 2 van TTZ Sauna Diana toonde zich in dit sterke veld als een goede middenmoter met de 7e plaats. De uitslag is terug te vinden in het menu ‘ploegentijdrit, uitslag 2015’.

 

PLOEGENTIJDRIT GILZE

13 juni 2015 (verslag)

In de zeer sterk bezette ploegentijdrit in Gilze kwam team 1 van het Tijdrijders Team Zundert net te kort voor het podium. Achteraf was er wel het besef van waar ze teveel tijd hadden verloren. De eerste ronde van de drie lagen ze nog op podiumkoers met een derde tussentijd. Daarna was het verval net iets te veel om deze positie vast te houden en werd een zesde plaats gehaald op slechts 12 seconden van plaats drie.  De gemiddelde snelheid voor team 1 was 46,5 km per uur.

Bij een ploegentijdrit zorgt elk foutje en elke hapering in de onderlinge verhoudingen voor tijdsverlies en dat overkwam niet alleen team 1, maar ook team 2.  Daar waren ook te veel haperingen, waardoor een top 10 er dit jaar niet in zat en ze genoegen moesten nemen met een 12e plaats. Zij kwamen tot een gemiddelde van 44,3 km per uur**. Geen vlekkeloze prestatie van de TTZ teams, die duidelijk beter kunnen. De presentatie daarentegen was iets waar nog lang over werd nagepraat. De uit “oude tijden sport” ploegleiderswagen van de hoofdsponsor, reed achter de teams en zorgde voor veel bekijks en publiciteit.  Plezier in de sport is een van de doelstellingen van TTZ en daar werd met dit alles ruimschoots aan voldaan.

** Een saillant detail is dat TTZ met deze snelheid de eerste 2 edities (2007 en 2008) van de ploegentijdrit heeft gewonnen en dat nu slechts een 12e plaats opleverde. Voor winst ligt de gemiddelde snelheid nu zo’n 3,4 km hoger. 

TIJDRIT ZUNDERT

30 mei 2015  (verslag)

Bijna 80 sterke tijdrijders uit Nederland en België hebben hun onderlinge krachten gemeten tijdens het 2e tijdrijdersevenement in Zundert op zaterdag 30 mei. Onder hen Nederlandse kampioenen, ex-Nederlandse kampioenen en een ex-wereldkampioen. Stuk voor stuk allemaal renners die het zware werk, om alleen te vechten tegen de elementen, niet schuwen. Tijdrijden heet niet voor niks: ‘the race of truth’, ‘race van de waarheid’.

De heren 60+ gingen als eerste van start, gevolgd door de categorie dames. Zij ondervonden naast de wind ook nog wat hinder van een nat wegdek, wat toch tot enige voorzichtigheid in de bochten heeft geleid. In beide categorieën liet de winnaar zien, dat ze niet voor niets Nederlands kampioen zijn geworden. Barend Verhagen uit Woerden en Marion Gerssen uit Beuningen mochten zich als nummer één laten huldigen. Twee leden van het Tijdrijders Team Zundert in de categorie BWF licentiehouders mochten zich ook melden voor de huldiging van het BWF kampioenschap. Johan Gommers uit Wernhout werd 3e en John de Leeuw uit Breda werd de nieuwe BWF kampioen tijdrijden met 43,6 km gemiddeld. Bij elke volgende categorie ging de gemiddelde snelheid van de winnaars de hoogte in. De Belgische hardrijder en winnaar Rudi de Boelpaep haalde 45,1 gemiddeld bij de 50+ categorie. Henny Rovers uit Roosendaal en Erik Ruesink uit Dinxperlo stonden naast hem op het podium als 2e en 3e. Bij de 40- een spannende strijd, waarin ook de plaatselijke favoriet Sieben Wouters zich toonde. Na een 3e plaats bij het Districtkampioenschap in Wernhout, werd hij opnieuw 3e. Bram Donckers uit het Belgische Achel werd 2e en de winnaar was ook een zuiderbuur, Hans van den Buverie uit Bredene. Zijn gemiddelde snelheid kwam al aan 46,5 km per uur. Nog sneller ging het bij de winnaar van de 40+ categorie. Nederlands kampioen bij de elite zonder contract, Remco Grasman uit Luttelgeest, raasde met 47,7 gemiddeld over het parkoers. De Nederlandse kampioen van de vrije renners en teamlid van TTZ Renee Horians, kwam tot de 2e plaats en Marcel Webers uit Milsbeek nam de 3e podiumplaats voor zijn rekening.

De andere renners van TTZ kwamen tot knappe prestaties in de diverse categorieën. Paul Barten, John Antens, Danny Antonissen en Ludo van Overveld werden respectievelijk 4e  5e  14e  en 18e in de 40+ categorie. Bij de 40- werd Jordy Meerman 4e en Maurice de Theije 14e.  De mannen van TTZ gaan zich met een goede vorm opmaken, met twee teams, voor de ploegentijdrit in Gilze op zaterdag 13 juni a.s. 

Alle winnaars kregen voor deze gelegenheid een keer geen bloemen, beker of medaille, maar een mandje streekproducten. Deze werden geschonken door Zundertse ondernemers die hun producten tot ver over de Zundertse en Nederlandse grenzen aanbieden en zo nog eens extra aandacht kregen. Een gift die zeer gewaardeerd werd door de winnaars maar ook door het publiek en renners die niet op het podium kwamen. Een groot woord van dank ook aan het adres van de hoofdsponsors en de vrijwilligers die het tijdritevenement mogelijk maakten. De organisatie mag daarom terugkijken op een zeer geslaagde middag wielersport en gaat zich opmaken voor een volgende editie in 2016.

 

SPORTPLOEG VAN HET JAAR VAN DE GEMEENTE ZUNDERT

14 maart 2015 (verslag)

Op zaterdagavond 14 maart 2015 kreeg TTZ een belangrijke erkenning voor alle trainingsarbeid en inspanningen die verricht zijn in de afgelopen jaren. In 2014 werd TTZ voor de 3e keer op rij Nederlands kampioen bij de basislicentiehouders van de KNWU. Voor die geleverde prestatie mag het team zich een jaar lang sportploeg van de gemeente Zundert noemen. Uiteraard blijft deze titel bewaard in de archieven en blijft het een supermooi moment om op terug te kijken.

  

Onze sponsoren: