Archief 2016

Zaterdag 28 mei 2016

Alle renners rijden onder dezelfde schitterende weersomstandigheden

Topfavoriet Remco Grasman wint tijdrit in Zundert

De organisatie had vrijdag en zaterdagochtend heel veel oog voor de weersverwachting. Felle regenbuien, onweer en zelfs weercode oranje werd zaterdag voorspeld. Deze vooruitzichten passen helemaal niet bij een tijdrit en hierdoor zouden er wel eens veel afmeldingen kunnen komen. Omroep Brabant gaf zaterdagmorgen een verlossend weerbericht af; Zundert zou prachtig weer krijgen. Dat was een hele opluchting voor de organisatie, vrijwilligers en voor de renners. Een tijdrit moet met mooi en droog weer gereden worden. Gelijke omstandigheden voor iedere deelnemer. Eerlijke en veilige sport, daar gaat het om.

De zon kwam er goed door toen vanaf 10.30 uur de renners zich op Stuivezand kwamen melden. Ze kwamen uit alle windrichtingen. Uit Nederland, België en uit Duitsland. Een zeer sterk deelnemersveld van mannen en vrouwen die het tijdrijden tot een specialisme en ook als hobby hebben gemaakt. Iedereen wilde graag het parkoers verkennen, waardoor het al ruim voor de start druk was op het parkoers. Parkoerkennis is een van de belangrijkste elementen voor een goede tijdrit. Veel tijd kan gewonnen of verloren worden met het goed of slecht inschatten van bochten, windrichting en lengte van het parkoers.

De renners van de BWF categorie beten voor hun tijdritkampioenschap de spits af. John de Leeuw uit Breda en lid van het TijdrijdersTeam Zundert (TTZ) prolongeerde zijn titel, gevolgd door Peter van der Geest en Ton Damen. Bij de dames ging Mathilde Matthijsse uit Goes voor de herkansing na pech in 2015. Met een tijd waar vele mannelijke deelnemers jaloers op zijn, pakte zij de eerste podiumplaats. Else Belmans uit België en Marion Gerssen mochten naast haar staan. Barend Verhagen uit Woerden prolongeerde eveneens zijn eerste plaats in de H60+ categorie, voor Theo Joosten en Daan van der Have. Voor het eerst kreeg de organisatie een Duitse winnaar op het podium. Bernd Quitzow uit Keulen won bij de H50+. Henny Rovers werd een goede 2e en TTZ lid John Antens maakte het podium compleet. De twee grootste categorieën van de dag maakten het zeer spannend en vooral heel snel, met winnaars die dat in 2015 ook al waren. Een compleet Belgisch podium bij de H40-  met Hans Van den Buverie op 1, Laurent Creffier op 2 en Stijn van der Jeught op 3. In deze categorie had de organisatie aandacht voor de deelnemers onder de 18 jaar. Zij mochten ook op het podium, waarbij Milan Parol uit Wernhout op de hoogste trede mocht, geflankeerd door Lars de Jong uit Wuustwezel en Thorben Mallens uit Riel.

Remco Grasman uit Emmeloord maakte zijn topfavorieten rol meer dan waar door niet alleen te winnen, maar ook nog eens het parcoursrecord te verbeteren. Met 30 seconden sneller als vorig jaar, kwam hij tot 48,45 km gemiddeld. De Belgische renners Filip Speybrouck en Dirk Verleyen werden 2e en 3e.

Alle deelnemers die het podium haalden gingen naar huis met een prachtig pakket streekprodukten afkomstig van Zundertse ondernemers. De enige echte Zundertse aardbeien, Nature’s Gold Witlof, heerlijke chocolade en natuurlijk een Zundertse Trappist. Een bijzonder woord van dank is er voor de sponsoren, de vrijwilligers, EHBO Zundert en voor de gastvrijheid van de mensen aan het parkoers.   Vrijdag 15 april 2016
De eerste ploegentijdrit van 2016 zit er op. In Tholen, tijdens de ZLM Roompot Tour, reden de twee team van TTZ naar een 4e en 7e plaats. Wederom was het verschil met het podium slechts 2 seconden. Er kan echter met een goed gevoel worden terug gekeken naar de teamprestaties, waaruit de nodige lering getrokken kan worden voor de komende ploegentijdritten.  Team 1 bestond uit: Paul Barten, John de Leeuw, Danny Antonissen en Frits Sprenkels. Team 2 werd gevormd door: Niels Braspenning, Maurice de Theije, Bart van Laerhoven en Ad van Broekhoven.

  

Onze sponsoren: